Godinu na izmaku, uverena sam, svi žele što pre da zaborave. Pojava Korona virusa uzdrmala je čitavo čovečanstvo pa i našu zemlju. Ova godina bila je veoma teška sa aspekta očuvanja zdravlja, a naša država  je u toj borbi uspešnija nego mnogo bogatije i razvijenije zemlje sveta. Zbog svega toga ova godina treba da bude posvećena svim zdravstvenim radnicima, onima koji su već punih 10 meseci bez predaha na prvoj liniji borbe protiv ovog virusa. Ja im se zaista divim i zahvaljujem na izuzetnom zalaganju i naporima koje su uložili da bi smo se kao narod  izborili sa Kovidom 19 . Zato je, verujem, želja svih nas da se u sledećoj godini izborimo sa ovim virusom.

Svim građanima želim da u 2021. godini budu pre svega zdravi.  Želim da se vratimo u redovne životne tokove koje smo imali pre pandemije. Volela bih da se deca vrate u školske klupe, da možemo da se viđamao sa roditeljima i prijateljima, odlazimo jedni drugima na slave  a da pri tom ne ugrozimo  ničije zdravlje. Siguna sam da će to biti vrlo brzo. Izdržljiv smo mi narod, prošli  smo kroz mnogo gora iskušenja koje smo pobedili zajedništvom i hrabrošću i zato je  izuzetno važno  da smo u ovim teškim trenucima složni i solidarni.  

Srbija će sledeće godine biti suočena sa brojnim izazovima. Pored očuvanja zdravlja građana naše zemlje, glavni zadaci  Vlade Srbije su  očuvanje bezbednosti R. Srbije kao i stabilnosti države i finansija, borba za ekonomski rast, borba za interese naših građana na Kosovu i Metohiji, nastavak evropskih integracija i sprovođenje reformi, kao i ono što nikada ne prestaje, a to je borba za bolji kvalitet života naših građana u svim aspektima.

Uverena sam da će u ostavarenju tih ciljeva značajan doprinos dati i Ministarstvo pravde. Bićemo posvećeni pre svega borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, daljem unapređenju infrastrukturnih kapaciteta pravosudnih organa i obezbeđivanju drugih uslova da naše pravosuđe bude još efikasnije, daljem razvoju e-pravosuđa, unapređenju rada pravosudnih profesija.