На маргинама седнице Савета безбедности УН, која је одржана 17. јула 2019. године у Њујорку, шеф Кабинета министра правде РС Петар Рундић састао се са помоћником генералног секретара УН за владавину права и безбедносне институције Александром Зуевим са којим је разговарао о могућности ангажовања службеника запослених у затворима и другим корективним институцијама у мировним операцијама УН.

На састанку је указано да Република Србија већ пружа допринос мировним мисијама УН кроз упућивање војних и полицијских службеника, али да би и ангажовање припадника Служби за обезбеђење Управе за извршење кривичних санкција било од великог значаја у циљу стицања  нових знања и искустава.

Истакнуто је да је Србија у оквиру капмапње за ангажовање затворских службеника у мисијама у Јужном Судану (UNMISS) и Абујеи (UNISFA) доставила номинације за 42 лица која ће, уколико буду задовољавала захтеве, бити интервјуисана и евентуално ангажована у те две или неким другим УН мисијама.

Такође, на састанку је указано да ће Србија у оквиру кампање за повећања броја жена у мировним операцијама УН (са садашњих 24% на 30% до 2022. године), доставити номинације за списак лица, са којег ће у наредном периоду бити вршен избор жена, ради ангажовања на различитим позицијама.