Министарка правде Нела Кубуровић присуствовала је данас у Задужбини Илије М. Коларца свечаности поводом куповине новог концертног клавира, за шта је највећи део новца обезбеђен на конкурсу Министарства правде за доделу средстава по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет).

Пројекат набавке новог клавира један је од 98 пројеката који су ове године добили средства на конкурсу, а Задужбина Илије М. Коларца је за тај пројекат добила 16 милиона динара.

Министарство правде је 20. марта 2017. године расписало други Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу опортунитета, а на њему су расподељивана средства у износу од  351.509.000 динара.

Директорка Задужбине Илије М. Коларца Јасна Димитријевић захвалила се Министарству правде и осталим донаторима што су тој институцији помогли у остварењу велике визије.

Куповина новог концертног клавира је порука свим нашим пријатељима да не треба да одустају од својих циљева“, рекла је Димитријевић и додала да је нови клавир имао премијеру пред београдском публиком на концерту пијанисте Иве Погорелића пре неколико дана.

У знак захвалности министарки Кубуровић и осталим донаторима уручене су симболичне захвалнице у виду дирки клавира.

Видео материјал можете преузети на сајту www.infobiro.tv