Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић састала се са европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархејијем.

На састанку се разговарало о активностима Министарства правде у вези са спровођењем активности из Поглавља 23. Министарка Поповић известила је комесара Вархејија о резултатима рада на подзаконским актима везаним за сет правосудних закона. Она је истакла потпуну посвећеност Министарства правде и Републике Србије европском путу. Указала је да очекује да Влада Републике Србије ускоро усвоји нову Националну стратегију за борбу против корупције, те је такође истакла спремност Републике Србије да настави са свим активностима на испуњавању ГРЕКО препорука из Петог круга евалуације.

Министарка је изразила задовољство укључивањем Републике Србије у европски механизам владавине права и истакла значај те нове могућности да у директној комуникацији са државама чланицама разговарамо о свим активностима.

Коначно, министарка Поповић истакла је да ће Министарство правде у току ове године усвојити измене и допуне кривичног законодавства, као и Закона о правосудној академији у циљу финализације целокупног нормативног оквира везаног за Уставне амандмане.