Управа за извршење кривичних санкција расписала је конкурс за пријем у стални радни однос 164 припадника Службе за обезбеђење у 13 казнено-поправних установа.

Највише командира ће бити примљено у највећем заводу у земљи - у КПЗ Сремска Митровица и то 32 припадника, као и 30 командира у Окружном затвору у Лесковцу, будући да је у овом заводу почетком године отворен модеран објекат за смештај 200 лица лишених слободе.

У стални радни однос биће примљено 22 командира у КПЗ у Београду, затим 20 у Специјалној затворској болници у Београду, а најбројнија служба у систему извршења добиће појачање од 15 командира у једином заводу за осуђенице у земљи – у КПЗ за жене у Пожаревцу.

КПЗ у Нишу примиће 12 командира, Окружни затвор у Зрењанину 10 и КПЗ  Пожаревац (Забела) 8 командира.

Нове припаднике Службе за обезбеђење примиће и ОЗ у Смедереву (6), ОЗ у Суботици (4), КПЗ Београд (Падинска скела) и ОЗ Крушевац по два командира и ОЗ Неготин једног командира.

Конкурс је објављен на интернет адреси Министарства правде  www.mpravde.gov.rs, порталу е-управе и Националне службе за запошљавање, као и у листу „Послови“.                                                     

Рок за подношење пријава заинтересованих кандидата траје до 5. августа 2021. године.

                                          УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА