Mинистарка правде Маја Поповић, Министар унутрашњих послова Александар Вулин, тужилац за организовани криминал Републике Србије Младен Ненадић и директор полиције Владимир Ребић, разговарали су данас са тужиоцем за организовани криминал Босне и Херцеговине Дубравком Чампаром и директором полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске Синишом Кострешевићем.

На састанку је истакнута успешна сарадња ових институција која је између осталог допринела склањању са улице Дарка Елеза, једног од мафијашких вођа, осумњиченог за најтежа кривична дела, који је уливао страх грађанима Србије и  Босне и Херцеговине.  

Министар Вулин је нагласио да успешне борбе против организованог криминала нема без чврсте и одлучне регионалне сарадње и истакао да је оперативна сарадња и размена информација у овој области императив.

На састанку је оцењено да сарадња у борби против организованог криминала мора бити континуирана како би полиције и тужилаштва у региону спремно одговорили и били корак испред криминалних група, које не познају границе.