Министарка правде Маја Поповић састала се данас са београдским надбискупом и метрополитом Монс. Станиславом Хочеваром, са којим је разговарала о реституцији имовине Римокатоличке цркве у Србији, као и њеној заступљености у медијима.

 

Министарка Поповић је истакла да ће бити образована Радна група Министарства правде која ће се бавити питањем реституције имовине Римокатоличке цркве у Србији и нагласила да постоји велика заинтересованост државних институција за пружање помоћи свим верским заједницама, јер су сви грађани наше земље, без обзира на њихову конфесионалност, једнаки пред законом.  

 

Што се тиче заступљености Римокатоличке цркве у медијима, директор  Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Владимир Рогановић, навео је да ће се приступити изради елабората о присуству ове цркве у јавном дискурсу у циљу стварања додатног медијског простора за њихово верско деловање.

 

Хочевар и његови сарадници исказали су захвалност Министарству правде на досадашњој сарадњи, а посебно за додељена средства из опортунитета која су претходних година олакшала деловање ове цркве.

 

Састанку су присуствовали и шеф Кабинета министарке правде Маријана Савић Симић и саветник у Кабинету министарке правде Бранко Илић.