Скоро 36 одсто запослених у Управи за извршење кривичних санкција пријавило се до сада да прими неку од понуђених вакцина против корона вируса у склопу плана опште имунизације друштва.

 

Казнено-поправне установе су препознате као установе од виталног и посебног значаја за функционисање друштва, али и као оне у којима постоји већи ризик од трансмисије вируса.

 

Тренутно је код 82 од 4195 запослених потврђено присуство вируса и већина има благу клиничку слику, без потребе за хоспитализацијом.

 

У овом тренутку је вирус потврђен код 58 лица, што је 0,5 одсто од 10.621 лица лишених слободе и то у 5 од укупно 29 завода у Србији. Већина лица је при крају излечења и крајем ове седмице ће бити поново ретестирани пре повратка у матичне павиљоне.

 

Управа је почетком месеца обезбедила и 5.000 вакцина против сезонског грипа за запослене и осуђена лица у свим казнено-поправним установама као додатну меру превенције за очување њиховог здравља.

 

Посете осуђеним лицима се одвијају уз претходно мерење температуре лицима која долазе у посету и уз обавезно коришћење заштитних маски, а за притворенике и осуђенике су обезбеђени маске, рукавице и визири.

 

 

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА