Преговарачка група за Поглавље 23 одржала је у Клубу посланика састанак на коме су разматрани коментари Европске комисије на први Нацрт ревидираног Акционог плана за Поглавље 23.

Помоћник министра правде и шеф преговарачке групе за Поглавље 23 Чедомир Бацковић рекао је да су коментари експерата из Брисела на први Нацрт ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 стигли и да на данашњем састанку институције које су носиоци активности у оквиру тог акционог плана треба да их размотре и изнесу своје коментаре, сугестије и предлоге.

Носиоци активности у оквиру Акционог плана за Поглавље 23 треба да у наредном периоду Министарству правде доставе писмене предлоге у вези са коментарима из Брисела, да би потом био сачињен и нови Нацрт ревидираног Акционог плана за Поглавље 23. Након тога следи нова јавна расправа и дијалог са цивилним друштвом.

Нови Нацрт ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 ће потом бити представљен Европској комисији.

Састанак носилаца активности у оквиру Акционог плана за Поглавље 23 организовало је Министарство правде у сарадњи са пројектом ЕУ „ЕУ уз Правду – Подршка за Поглавље 23“.

Министарство правде задужено је за координацију и усмеравање деловања више од 60 различитих институција укључених у спровођење Акционог плана за Поглавље 23.