Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је са послаником Бундестага Армином Паулус Хампелом о међународној правној сарадњи између Србије и Немачке која се односи на екстрадицију и трансфер осуђених лица, као и о немачкој подршци српском правосуђу кроз различите међународне пројекте, који за циљ имају јачање правосудних капацитета у Србији.

Министарка Кубуровић је указала да Немачка пружа Србији велику подршку у јачању владавине права, нарочито кроз пројекте немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Она је додала да је та подршка била од изузетног значаја приликом увођења јавних бележника у правни систем Србије 2014. године, где се Србија у великој мери угледала на немачки нотаријат. Министарка је додала да је у току реформа управног судства, коју такође подржава Немачка.

Министарка правде и г. Хампел такође су разговарали о потенцијалним трансферима српских држвљана у Србију, а који тренутно своју казну затвора издржавају у Немачкој. Кубуровић је истакла да по основу билатералних споразума Србија и Немачка размењују осуђена лица или спроводе изручења.

Г. Хампел је оценио да је његова политичка опција врло заитересована за Балкан, а посебно за Србију. Говорећи о актуелним дешавањима у Европској унији,  г. Хампел је нагласио да се залаже за реформу ЕУ, као и да Србију види као део те европске заједнице.