Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је са амбасадором Марока Њ.Е. Мухамедом Белхаџом о даљем јачању сарадње Србије и Марока у области правосуђа, чему ће допринети и потписивање четири нова билатерална уговора између министара правде две државе.

Министарка Кубуровић и амбасадор Белхаџ су се сагласили да Србија и Мароко имају изузетне политичке односе, који су учврстили сарадњу два народа на свим пољима, поготову у привреди, правосуђу и култури.

Амбасадор је поновио недвосмислен став и подршку Србији када је у питању поштовање њеног суверенитета и територијалног интегритета, и истакао да Мароко наставља да подржава Србију у оквиру међународних организација.

Говорећи о стратешком јачању односа две државе, министарка Кубуровић и амбасадор Марока су истакли да је таква сарадња већ остварена у оквиру одбране, економије и правосуђа, а да их је потребно проширити и на остале важне области, попут туризма, просвете и пољопривреде.

На састанку је договорено да се током ове године потпишу четири нова билатерална споразума у области кривичних и грађанских ствари, у циљу даљег јачања и унапређења сарадње између правосуђа две државе.