Министар правде Нела Кубуровић састала се данас са директорком Мисије УСАИД у Србији Азом Ел-Абд, са којом је разговарала о спровођењу нових УСАИД-ових пројеката у Србији, који за циљ имају јачање владавине права и борбу против корупције.

Министарка Кубуровић и директорка УСАИД-а су се усагласиле да су досадашњи УСАИД-ови пројекти у области правосуђа знатно допринели унапређењу ефикасности правосудног система, као и јачању капацитета судова, посебно прекршајних.

Оне су истакле да од нових пројеката, који су у вези са јачањем владавине права и унапређењем системске борбе против корупције, очекују још боље резултате. Посебно су истакле значај спровођења пројекта из области корупције, који има велику важност како за грађане тако и за даљи напредак Србије на путу ка ЕУ и испуњење активности из Акционог плана за преговарачко Поглавље 23.

На крају састанка министарка и директорка су истакле партнерске односе Србије и САД и указале на велику подршку коју УСАИД пружа реформским корацима у Србији.