Министар правде Никола Селаковић присуствовао је прослави Крсне славе Казнено-поправног завода у Нишу, на дан Св. Краља Стефана Дечанског у новообновљеном храму посвећеном овом светитељу.

Св. Архијерејску Литургију и чин освећења звоника служио је Његово Преосвештенство Епископ нишки господин др. Јован (Пурић) уз саслуживање свештенства Епархије нишке.

Овај јединствени храм, трећи по величини у Нишу, је задужбина Краља Александра I Карађорђевића из 1934. године. Налази се у затвореном делу установе, а након више деценија недавно су га реновирали и осликали осуђеници.

У радовима је учествовало 150 осуђених лица и 40 запослених у овој установи, а многи од њих по први пут су се срели са иконописањем и дуборезом.

„Најзначајније је да је засијао крст на овој цркви да отера свако зло и да можемо да се молимо за спас душа затвореника“, поручио је владика Јован.

Министар Селаковић је овом приликом истакао да је Казнено-поправни завод у Нишу до пре неколико година био најпроблематичнија установа у Србији, али да је сада "почела да излази из проблема, а круна тог изласка је управо овај храм".

Он је похвалио управу затвора због развоја пољопривреде, наводећи да је производња на затворској економији са 70 тона повећана на чак 500 тона кукуруза.

Управник Нишког затвора Александар Грбовић нагласио је да су на обнови цркве осуђена лица радила "искључиво добровољно".

"Били су укључена осуђена лица која се налазе на одслужењу казне за сва постојећа кривична дела", рекао је Грбовић и додао да су на обнови затворске цркве радили чак и они који нису хришћани.

После Литургије владика Јован и управник Казнено-поправног завода у Нишу Александар Грбовић засадили су  испред храма стабло храста као историјски запис на овај велики дан.