Представници Министарства правде и Адвокатске коморе Србије на састанку одржаном данас у Влади Републике Србије, наставили су преговоре о проналажењу заједничког решења у вези са захтевима адвокатуре.

Министар правде Никола Селаковић упознао је присутне са предлозима министарства који подразумевају измену одређених чланова Закона о јавном бележништву и Закона о промету непокретности, али и изнео предлог у вези са начином паушалног опорезивања адвоката за 2014. годину. Такође, на састанку је договорено да ће се и о осталим темама разговарати у будућности.

Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић је рекао да ће комора на понуду министарства одговорити закључно са понедељком, 27. октобром 2014. године, што ће, уколико понуда буде прихваћена, подразумевати и обуставу прекида рада адвоката.

Пристанак Адвокатске коморе Србије би значио да ће Влада РС утврдити предлоге измена поменутих закона и упутити их Народној скупштини на усвајање, што би било реализовано у року од 14 дана од дана прихватања предлога.

Представници обе стране су се усагласили да је ово добар корак напред у проналажењу компромисног и заједничког решења.