Министарство правде данас је упутило позив представницима свих адвокатских комора које чине Адвокатску комору Србије, како би што шири круг адвоката посредством својих директних представника био прецизно и детаљно информисан о неспорној намери министарства да се постигне споразум у интересу грађана, адвоката и државе Србије.

У допису Министарства правде упућен је позив за наставак разговора са представницима адвокатуре о начину решавања проблема истакнутих у захтевима адвокатских комора.

Имајући у виду да досадашњи формат разговора није донео очекивани помак ка решавању проблема, Министарство правде позив је упутило овлашћеним представницима адвокатских комора - Београда, Крагујевца, Чачка, Шапца, Ниша, Пожаревца, као и АК Војводине и АК Зајечар.

Министарство правде истиче да је постизање заједничког договора о истакнутим проблемима, један од кључних приоритета министарства, као и да верује да идентично гледиште постоји и у редовима адвокатске професије, због чега су главни ресурси министарства подређени решавању овог питања.